De Loods wordt vernieuwd en … verplaatst!

De aanvraag voor de vernieuwde Loods is aangevraagd bij de gemeente. De huidige loods wordt verbeterd en verlengd zodat alle leden een kistplek kunnen krijgen in de loods. Hier een tekening van de vernieuwde loods.

Zoals je ziet is aan de zuidkant een bordes gemaakt met een trap omdat aan het eind een nooddeur wordt geplaatst. Er moeten nieuwe palen worden gezet om de loods op te kunnen monteren. De palen en bodemframe zullen het jaar rond op het strand blijven staan. De loods zelf gaat in de winter weer in de opslag.

Op voorschrift van Rijkswaterstaat komt de loods dichter bij de zee te staan. De hoogte van de loods moet hierdoor 2 meter toenemen. Er komen 2 stevige permanente trappen. Eén op de vertrouwde plek en één bij de nooddeur. Ten opzichte van de huidige positie gaat de loods 26 meter opschuiven richting zee en komt 75 meter meer naar het zuiden. Vanaf de strand op-/afgang dus dichterbij. (Zie tekening.) Het is alles bij elkaar een noodzakelijke en kostbare operatie. We kunnen weer vijf jaar vooruit. De financiering is mogelijke dankzij uw contributie.